Tisztítószerek

Ha szeretnéd kímélni nemcsak a környezeted, de az egészséged és a pénztárcád is, próbáld ki ezeket az egyszerű tisztítószereket! Dédanyáink még tudták, mivel tüntessenek el gyümölcsfoltot, zsírpacát, vagy hogyan takarítsák ragyogóra a fürdőszobát. Érdemes visszatérni olcsó praktikáikhoz, mert nemcsak sikerélmény lesz a takarítás, de nagyban hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához.

Ma már rengeteg információ  hozzáférhető az interneten (pl. lukreciakencei.hu), kutass és tanulj, érdemes! Ha tudok, én is szívesen segítek, kérdéseiddel írj ide:
radics.erika76@gmail.com  • Mosószóda    
Biológiailag lebomló természetes anyag, régen sziksó néven ismerték.
Én fehér ruhákhoz ezt használom mosópor helyett, a színeseket fakítja, ám tarka ruhákhoz is teszek egy-két kanálnyit a jobb tisztítóhatás érdekében (egyébként ezt mosódióval mosom)
Felmosáshoz, takarításhoz, zsíroldáshoz remek, de vigyázat: szárítja a bőrt!

  • Nátrium-perkarbonát     
 Ez nem más, mint a mosószóda és a hidrogén-peroxid vegyülete. A hidrogén-peroxidból szabad oxigén lép ki használat közben, ennek köszönheti fehérítő-fertőtlenítő hatását.
Én minden fehér mosáshoz adagolok 2 evőkanálnyit, folttisztításhoz pedig vagy beáztatom vele a ruhát egy éjszakára (pl. izzadságfoltot vagy vérfoltot hipp-hopp eltüntet), vagy kevés vízzel pépet készítek és a foltra kenem.

  • Szódabikarbóna    
Ez a kedvencem!:) mindenre jó, külsőleg-belsőleg, nem is írok róla hosszan, érdemes utánanézni, mert meglepő dolgokra képes. Legjobban akkor szeretem, mikor a csúnya, odaégett mocskokat egy mozdulattal letörlöm vele a tűzhelyről...:)) Meg amikor a házilag készült dezodoromban gondoskodik arról, hogy friss maradjak egész nap...

  • Citromsav   
A másik kedvenc...:) a bőröm kíméli, de a vízkővel nem lacafacázik:) és a teavízforralót vízkőtlenítve nem lesz ecetszag a lakásban...

  • Bórax    
Fertőtlenít és fehérít, a függönymosáshoz nélkülözhetetlen! De ha szeretsz kencéket, háziszereket kotyvasztani, akkor is szükséged lesz rá.
  •  Nátrium-hidroxid   
Házi szappanfőzéshez szükséges, de nagy körültekintést és óvatosságot igényel a használata!
Erős, jól záródó műanyag dobozban postázom.
  • Kálium-hidroxid   
Ez pedig a folyékony szappan készítéséhez szükséges, az intelmek ugyanúgy vonatkoznak erre a vegyszerre is!
Ezt is erős, jól záródó műanyag dobozban postázom.

A postaköltség a súlytól függően alakul, pontos összeget a rendelt csomag  összeállítása után tudok mondani.
Nincsenek megjegyzések:

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...