2016. március 16., szerda

Egy koffer

Szükségem volt rá. 
Lett egy. 
És várt.
Nem tudtam, milyen legyen, csak azt tudtam, hogy nem fog így maradni. Ezer ötlet kavargott a fejemben, a guglis keresések meg még jobban összezavartak. 
Aztán hirtelen ötlettől vezérelve elővettük és nekiálltunk, lesz ami lesz, gondoltuk. 
Kiszedtük a megsárgult selyembélést, bár nekem nagyon tetszett volna így is, de semmi kedvem nem volt kísérletezgetni a tisztítással és szagtalanítással... A papír-alap egész jó állapotban van, csak kissé eldeformálódott az egész bőrönd. Sebaj, nem utazni készülünk vele. 
Néhány anyagomat belepróbálgattam, nézegettük, tanakodtunk, de nagyon nehéz dönteni... 
Jánosom szerint a legjobb a papír, hát fogtunk egy (gyengébb idegzetű könyvmolyok most ne figyeljenek, görgessenek tovább...) régi Heltai-könyvet és szétszedtük lapjaira, csiriz bekeverve, és neki is estünk. Egy réteg ment rá az eredeti papírbélésre, csak dekoráció lesz, nem fogjuk lestrapálni. És tényleg ez lett a legjobb megoldás. Nekem megfelel, a célnak is megfelel, a többieknek is tetszik, és bármikor javítható vagy folytatható a papírmasé :)
Még van rajta egy kis munka, majd mutatom azt is, ha kiötlöttem, hogyan tovább.....


2016. március 12., szombat

Tavaszillat....

Már nagyon vártuk a napsütést, a madárcsicsergést, a rügyeket és illatokat.... A gyerekek naphosszat kint játszanak, bogarásznak, ültetnek és gyűjtögetnek. Még az ebédet is odakint eszik meg, Samu a létra tetején gubbasztva :)

A nagytakarítás nálunk nem létezik, folyamatosan tisztogatunk, pakolunk, de tény, hogy a napsütés jobban meghozza a kedvem az ablakpucoláshoz és a lakás cicomázásához. Színes kis girlandok készültek, bárhol kedvesen mutatnak, tavaszi hangulatot adnak. Szinte virágillat lengi körül őket....Te melyiket választanád? A meska-boltomban folyamatosan bővítem a választékot, kukkants be :)

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...