2016. február 29., hétfő

Karkötők, mandzsetták

Varrógép híján (wellnesezni küldtem, ráfért) igazi kézimunkával foglalatoskodtam az elmúlt napokban. Szeretek hímezgetni és horgolni, de bevallom, a varrógéppel sokkal gyorsabban és precízebben megvarrható részeket nem szerettem kézzel varrni. 
Eltűnődtem, mennyi munka lehetett régen egy egész ruha megvarrása... Érezni rajta a készítője kezének melegét, szeretetét, benne  van az idő, amit vele töltött, az ötletei, a gondolatai. Valódi értéke van egy ilyen holminak. Vajon még ma is tudjuk értékelni? 
2016. február 5., péntek

Recycling video — konzervdobozból tároló

Elkészítettem az ígért leírást, hogyan varrj gyorsan és a lehető legegyszerűbben huzatot egy konzervdoboznak. Fogadjátok szeretettel az első DIY videómat:2016. február 1., hétfő

Recycling avagy újrahasznosítás

A varrógépem megint rossz. Kitisztítottam, megszeretgettem, hogy szebben dolgozzunk együtt, ő meg én. Szép tiszta is lett. Meg is olajoztam, ahol kell. Összeszereltem. És most nem akar szót fogadni nekem. Egy pici szakaszt szépen varr, aztán az orrom alá tolja, hogy minek piszkáltam bele az ő magánéletébe... Tutira ezt üzeni. Próbálkoztam egy darabig, állítgattam, finomítgattam, bocsánatot kértem, veszekedtem, de hiába. 

Hát előszedtem a másik ezeréves gépemet, elküldtem wellnesezni, és várok. Addig néha próbálok ennek a lelkére beszélni, de úgy tűnik, nem találjuk a közös hangot.

Közben persze nem tudok mit kezdeni a bizsergő ujjaimmal, nekiestem egy régi takarót kézzel megjavítgatni, steppelni, jólesik alábújni közben... És egy kicsit újrahasznosítottam is, ilyen kis cuki dobozok készülnek most varrógép híján:


Hamarosan teszek fel leírást is, hogyan készítsd el a saját tárolóidat az újrahasznosítás jegyében! 

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...