2015. február 21., szombat

Fut a nyúl a mezőn.....

.... és énekel.... Énekelte Deák Bill Gyula valamikor a múlt évezredben...
Én meg rájöttem, hogy a lányom egy rabszolgahajcsár. Mindig olyan ötletekkel jön elő, hogy először dobok egy hátast, de ő ragaszkodik hozzá, erőszakoskodik, hogy higgyem el, milyen jó lesz... És aztán tényleg. Szóval olyan rabszolgahajcsár ő, aki legalább elősegíti a fejlődésem. Mert bevallom, sose jutott volna eszembe magamtól ilyen... Láttam már, hogy vannak, akik csodákat művelnek a varrógéppel, de az nem én vagyok. Rajzolni is szeretek, de már rég alkottam. És most a kettő együtt?! Méghozzá nyulat? Valamiért Hanna ezekhez a kis nyusszogókhoz vonzódik egy ideje. Kár, hogy nem látta múltkor azt az óriási nyulat az erdőben, amelyik elszaladt előttünk.... na az nem énekelt. De bennem is bennrekedt a dal.
Szóval nekiálltam nyulat rajzolni, varrógéppel, táskára, mert persze táskája sincs szegény kislánynak, honnan is volna...? Ez a barna az övé, mert ő kitalálta, hogy pulóveres nyúl legyen, bár szerintem kicsit sokat inspirálódik a neten, elvarázsolt művészeket látogatva. Nem?Aztán elkapott a gépszíj, és ma reggel is a nyulakkal keltem....Na jó, bevallom, baromi jó érzés így rajzolni! :) jönnek majd a cicák, egerek, akármik, csak győzzem cérnával...

2015. február 9., hétfő

A nagy Tanító

Elkészült a kesztyűbáb. Küldetése az lesz, hogy csillogó szemű gyerekeknek tolmácsolja Jézus történeteit, példázatait, élővé téve a Biblia üzenetét.
Remélem, megérinti kicsi szívüket...."Ekkor az emberek kisgyermekeket kezdtek vinni hozzá, hogy érintse meg azokat, de a tanítványok korholták őket. Látva ezt, Jézus felháborodott, és ezt mondta nekik: „Hagyjátok hozzám jönni a kisgyermekeket; ne próbáljátok gátolni őket, mert ilyeneké az Isten királysága. Bizony mondom nektek, hogy aki nem úgy fogadja az Isten királyságát, mint egy kisgyermek, semmiképpen nem megy be abba.” És karjába vette a gyermekeket, s kezét rájuk téve megáldotta őket."(Márk 10)

2015. február 7., szombat

Valami már készül...

... az új varrósarokban. Persze keszült a lakasfelújítás kapcsán függöny, ágynemű, sőt végre a farmerem cippzárját is kicseréltem (hogy én mennyire nem szeretek cippzárt varrni....). A polcok még alakulnak, majd mutatom a fázisokat, ahogy sikerül mindennek helyet találnom.
Most pedig egy kesztyűbáb készül, nem árulom el még, kit formál. A fej alakul, szakáll és dús haj kerül még rá, aztán jön a ruha, saru....... De psszt, még ne mondd el, kire tippelsz :)
Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...