2014. március 27., csütörtök

Heti ötlet - Rózsa

Ha te is úgy vagy vele, hogy rózsa jöhet minden mennyiségben, akkor itt egy cuki tutorial :)
Készülhet papírból, újságpapírból, filcből, összement gyapjúpulcsiból :)
Vágj egy kört, majd kezdd el kívülről befelé haladva felvágni a kép szerint:


Tekerd fel a külsejétől haladva, majd ragaszd a belsejében kialakult köröcskére ragasztópisztollyal, vagy ha filcből készíted, öltögesd össze.
A kedvenc hajpántom három ilyen gyapjúrózsából készült, gumipántra varrva, egy összement sálból :)


2014. március 14., péntek

Heti ötlet - Egy kis lelki egészség

Ezen a héten egy másfajta segítséget osztok meg veletek, de higgyétek el, ez is kipróbált, bevált tanács :)


"Legyen minden ember gyors a hallásra, lassú a szólásra, lassú a haragra"
(Jakab 1:19)

Olyan egyszerű, hiszen csak egy szánk van, de két fülünk... Sok helyzetben mentette már meg a családi békét. Próbáljátok ki ti is, ne csak felnőttekkel, hanem a gyerekekkel is. Mert ők is megérdemlik...

2014. március 6., csütörtök

Heti ötlet - Nadrágból nadrág

Az évszakváltás a ruhásszekrény fogyókúrája... Kinőtt, kopott, feslett, megunt, lukas minden ruhánk, vágyunk valami frissre, újra, szebbre. A gyerekek szekrényében még a folyamatos növés is folyton munkát ad az anyáknak, nem győzöm cserélni, selejtezni, válogatni öt gyerek ruhatárát. Amit a nagyok kinőnek, dobozolom a kicsiknek és viszem a padlásra, hogy aztán abból tudjak frissíteni a kisebbeknek, így legalább nem kerül pénzbe. Csak pár idegszálamba...:))

Idén télen is sokat nőttek a gyerekek, főleg a nadrágok lettek rövidek, na meg a silány anyagminőségnek köszönhetően nagyon el is koptak, sokat el se tudok tenni a kisebbeknek. De nem csak nálunk: egy szomszédunktól kaptunk pár farmert, amik a combrészen koptak ki, amúgy nem volna bajuk, de így sajnos hordhatatlanná váltak. Azt gondolták, én biztos tudnék velük még kezdeni valamit. Táskát nem akartam varrni belőlük, nem az én világom... Elrakni se akartam, hogy sorsukra várjanak a polcon, míg kitalálom, mire jók.

De hamar eszembejutott, hogy valamikor tíz évvel ezelőtt Jakabnak varrtam új nadrágot apja régi nadrágjából. Azt ki kellett fordítanom, annyira kopott volt a színe, és úgy szabtam belőle gyereknadrágot. Most ezekkel könnyebb dolgom volt, a száruk szélessége is pont megfelelő Sárinak és Samunak.Felfektettem Sári egyik nadrágját a felnőtt farmernadrágra és kimértem a derékmagasságot, majd az ülepét. Pont a kopott combrészek estek így le :)
Ha türelmes lettem volna, lebontogattam volna a derékrészt a cipzárral, és igazi nadrágot varrhattam volna, de most megelégedtem egy egyszerű gumis derékrésszel.
A nadrágszárak oldalvarrását megerősítettem pár centi hosszan, ott, ahol levágtam a nadrágról, nehogy majd a játék hevében szétbomoljanak és újabb munkát adjanak nekem...
Aztán összevarrtam az eleje és hátulja középvarrását, eltisztáztam cikkcakk-öltéssel, és kívülről is végigvarrtam a varrásvonalat, hogy jó erős legyen.
A derekát beszegtem cikkcakkal, majd behajtva gumiházat készítettem. Csak vékony gumim volt itthon, ezért dupla gumiházat varrtam, így kényelmesebb a kicsiknek.
A hátuljába egy kis szalagot varrtam, hogy tulajdonosa tudja, melyik irányba bújjon bele... :)
Higyjétek el, megcsinálni ugyanolyan egyszerű, mint leírni, és megspóroltok vele párezer forintot! Én most legalább tízet spóroltam, négy nadrág készült Sárinak és Samunak.
Rajta, vágjatok bele!:)
2014. március 1., szombat

Tavaaaaasz!!!

Annyira szépen süt a nap!
Annyira jó a levegő!
Nyílnak a virágok!
Csivitelnek a madarak!
Zöldül minden!
Éljeeeen!:)Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...