2014. július 3., csütörtök

Heti ötlet - Krémes finomság

Nagyon szeretjük a krémes, habos nyalánkságokat, de nem vagyok barátja a cukrozott és növényi tejszínszerű alapoknak. Ezt most itt nem részletezem, mindenkinek más az ízlése. Na meg az ötleteimben igyekszem pénztárcakímelő és egészséges dolgokat megosztani veletek, és ezek a habalapok egyikbe sem tartoznak.
Ha a joghurtot es a mascarponét szereted gyümölccsel, ezt is szeretni fogod :)
Anyukám javasolta egyszer, hogy próbáljam ki piskótához a tejfölt... Hát meglepődtem! És végülis a túrógombócon is milyen finom a cukros tejföl, nem? :)
Szóval évek óta nálunk a tejföl lett sok édesség alapja. Kėszül belőle tiramisu, gyümölccsel és kávésan is, vagy fagylalt , vagy csak egy poharas gyors desszert, mint a minap:


A tálka aljára piskótatallér került, rá friss őszibarack, jó lédús... Majd megpakoltam édesített tejföllel, kicsit állni hagytam és aztán mind megettük :)
Bármilyen idénygyümölccsel nagyon finom, vagy télen befőttel.
 Ha kipróbáltad, érdekel a véleményed!:)

1 megjegyzés:

Ildikó írta...

Azt próbáltad már, hogy egy réteg háztartási keksz (szorosan egymás mellé), rá tejföl, majd ismét keksz. Maradhat így, de be lehet vonni csokival. Nagyon finom és egyszerű, csak egy baj van vele, várni kell egy fél napot, míg a keksz megpuhul a tejföltöl.

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...