2014. március 6., csütörtök

Heti ötlet - Nadrágból nadrág

Az évszakváltás a ruhásszekrény fogyókúrája... Kinőtt, kopott, feslett, megunt, lukas minden ruhánk, vágyunk valami frissre, újra, szebbre. A gyerekek szekrényében még a folyamatos növés is folyton munkát ad az anyáknak, nem győzöm cserélni, selejtezni, válogatni öt gyerek ruhatárát. Amit a nagyok kinőnek, dobozolom a kicsiknek és viszem a padlásra, hogy aztán abból tudjak frissíteni a kisebbeknek, így legalább nem kerül pénzbe. Csak pár idegszálamba...:))

Idén télen is sokat nőttek a gyerekek, főleg a nadrágok lettek rövidek, na meg a silány anyagminőségnek köszönhetően nagyon el is koptak, sokat el se tudok tenni a kisebbeknek. De nem csak nálunk: egy szomszédunktól kaptunk pár farmert, amik a combrészen koptak ki, amúgy nem volna bajuk, de így sajnos hordhatatlanná váltak. Azt gondolták, én biztos tudnék velük még kezdeni valamit. Táskát nem akartam varrni belőlük, nem az én világom... Elrakni se akartam, hogy sorsukra várjanak a polcon, míg kitalálom, mire jók.

De hamar eszembejutott, hogy valamikor tíz évvel ezelőtt Jakabnak varrtam új nadrágot apja régi nadrágjából. Azt ki kellett fordítanom, annyira kopott volt a színe, és úgy szabtam belőle gyereknadrágot. Most ezekkel könnyebb dolgom volt, a száruk szélessége is pont megfelelő Sárinak és Samunak.Felfektettem Sári egyik nadrágját a felnőtt farmernadrágra és kimértem a derékmagasságot, majd az ülepét. Pont a kopott combrészek estek így le :)
Ha türelmes lettem volna, lebontogattam volna a derékrészt a cipzárral, és igazi nadrágot varrhattam volna, de most megelégedtem egy egyszerű gumis derékrésszel.
A nadrágszárak oldalvarrását megerősítettem pár centi hosszan, ott, ahol levágtam a nadrágról, nehogy majd a játék hevében szétbomoljanak és újabb munkát adjanak nekem...
Aztán összevarrtam az eleje és hátulja középvarrását, eltisztáztam cikkcakk-öltéssel, és kívülről is végigvarrtam a varrásvonalat, hogy jó erős legyen.
A derekát beszegtem cikkcakkal, majd behajtva gumiházat készítettem. Csak vékony gumim volt itthon, ezért dupla gumiházat varrtam, így kényelmesebb a kicsiknek.
A hátuljába egy kis szalagot varrtam, hogy tulajdonosa tudja, melyik irányba bújjon bele... :)
Higyjétek el, megcsinálni ugyanolyan egyszerű, mint leírni, és megspóroltok vele párezer forintot! Én most legalább tízet spóroltam, négy nadrág készült Sárinak és Samunak.
Rajta, vágjatok bele!:)
4 megjegyzés:

Gergely Eszter írta...

Nagyon ötletes, köszönjük az ötletet!

Wattacukor írta...

De örülök ennek az írásnak! Ezt ki kell próbálnom! :)

Bambuc írta...

Nagyon jó ötlet, van is pár "kinőtt" nadrágom, amibe Lili pont beleférne. Igaz, nem rózsaszín...
Köszi az ötletet és a leírást:-)

Erika Radics írta...

:) örülök, ha megpróbáljátok! Küldhetnétek képet is, és megmutatnám itt, vagy ha a blogotokra betennétek! Egy kevés szeméttel kevesebb volna....
Most eszembejutott, hogy egy asszony minden kukás napon átnézi a kitett kukákat, szoktam neki mellé tenni gyerekruhát, ezt-azt, és múlt pénteken döbbenten nézte a nadrágok maradékát, és szinte számonkérte a férjemtől (ő volt épp kint), miért kellett ezeket így szétvagdalni?! :)))))

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...