2012. július 27., péntek

Tündérek és manók

Minap a lányok kertet építgettek, apró kertecskéket, hatalmas képzelőerővel...


Tündéreket nem láttunk ugyan, na de ők nem is mutatkoznak csak úgy, ám egy piroscsíkos-gatyós kismanó előszeretettel szökdös az udvarra, fittyet hányva veszélyes sugárzásoknak és egyéb anyai intelmeknek:
2012. július 23., hétfő

Kissé ragacsos...

... csodaszép színe van, elbűvölő illata... és még ápol is... Mi az?


Ez a méhviasz.


Óriási sajthoz hasonlító tömbben kaptam egy kedves méhésztől, ám nehéz volt így párgrammnyi adagokat reszelgetni belőle. Ezért gőz felett felolvasztottam, leszűrtem (a szűrőm kidobhattam... lehetetlen dermedés után kiszedni belőle a ragacsos masszát), sütőpapírra öntöttem és utána a vékony lapokat feldaraboltam. Most egy dobozban illatoznak várva, hogy krémek, szappanok, dezodorok készüljenek belőlük.

2012. július 22., vasárnap

Terülj, asztalkám!:)

Íme, a finomabbnál finomabb szappanok! Mostanában ezzel foglalatoskodtam, feltöltve csappanó készleteinket.  És remélve, hogy másoknak is szerezhetek velük örömet:)


Általában olivaolajból, kókuszolajból és pálmaolajból készültek, házitejjel vagy anélkül.
Leghátul egy méhviaszos, fahéjas tömbszappan van, a méhviasztól és a kicsi kubebaolajtól csábító mézillattal... mint egy sütemény.
Előtte az a sötét színű homoktövis-őrleményt és kicsi teafaolajat tartalmaz, zabliszt, méhviasz és szőlőmagolaj gondoskodik az érzékeny bőr kíméletes ápolásáról.
Tőle balra egy levendulás húzódik meg szerényen, pedig igazán ő is dicsekedhetne finom zablisztjével és szőlőmagolajával. Levendulavirágok tarkítják...
Előtte egy paprikával színezett rózsaszirmos, méhviaszos szappan van, finom jázminillattal.
Középen áll az abszolut kímélő, ekcémára is kiváló olivaszappan zabliszttel, illat nélkül. De szerintem a háziszappanok önmagukban is nagyon finom, különleges illattal rendelkeznek, nagyon szeretem, ahogy belengik a házat...
Raffiával átkötve pedig egy kókuszolajtól bőven habzó, teafaolajtól gyengéden fertőtlenítő szappan látható, problémás arcbőrre nagyon remek, de mi samponként is használjuk.
Egyébként bármelyik szappan alkalmas samponnak, lágy ecetes-vizes öblítés után igazi tisztaérzeted lesz tőle, a haj pedig visszanyeri fényét és erejét.

Ha megtetszett valamelyik és szívesen kipróbálnád, e-mailben érdeklődj a részletekről!

2012. július 17., kedd

Takaró Macinak

Legkisebb öcsém ezen a nyáron érett lett. Nagykorú és dícséretes, okleveles érettségizett személy. Ami nem jelenti azt, hogy felnőtt... de azért halad, na.
Ennek örömére varrtam neki egy takarót, rég be volt ígérve, de lusta voltam nekiállni, túl nagy falat nekem az ilyen munka. Ám ennek a nagy eseménynek örömére nekiveselkedtem pár hete és 2-3 nap alatt el is készültem:) Persze, a család segített, türelemmel, helycsinálással és idővarázslással...
És nemcsak a munkában van benne mindenki egy kicsit, de a takaróban is: régi ingeinkből, régi ruháimból, családból kapott anyagokból készültek a szabálytalan négyzetek, szabálytalan sorrendben összerakosgatva, ahogy egy gyerek a családból táplálkozva nő, növekedik, felépítve önmagát, egyik leckét hozzáadva a többihez, tanulva és gyarapodva.
 

"Örvendj, te ifjú, ifjúságodnak, és vidámítson meg a te szíved ifjúságod napjaiban, járj csak szívednek útjain, és azokban, amiket szemeid látnak. De tudd meg, hogy mindezekért ítéletre von téged az igaz Isten. Vesd el hát a bosszankodást szívedből, és tartsd távol a veszedelmet testedtől; mert a fiatalkor és az élet hajnala hiábavalóság. Emlékezz meg nagy Teremtődről ifjúságod napjaiban, mielőtt eljönnek a vészterhes napok, és elérkeznek az évek, melyekről azt mondod: 'Nem lelem bennük örömömet' "(Prédikátor könyve 11:9-12:1)

2012. július 5., csütörtök

Nyár

El sem hiszem, hogy egy hónapja nem írtam! De hova is lett az a hónap??? úgy rohan az idő, észre sem venni, mennyire eltelik felettünk... Még szinte most kaptuk a bizonyítványokat, éppen hogy elkezdtük kipihenni a sulit, és már nyakig ülünk a kánikulában:)

Sokmindenről írhatnék, de ebben a hőségben gondolkodni is nehéz... Hálás vagyok Istennek, hogy itthon hűsölhetek, behúzódva a kicsi házunkba, hideg limonádét kortyolva és élvezve a gyerekeim társaságát. Főzni néha muszáj, de inkább salátákat, gyorsan elkészülő finomságokat eszünk. Sok fagyi fogy, de kevés kenyér..:)

Egy kis frissítő receptet osztok meg veletek, egyszerű és olcsó, és garantáltan sikeres lesz a gyerekek körében:)

Mondom, sok fagyi fogy, de pénztárcakímélő és egészségmegőrző módon: mi készítjük.
Fogj egy-két-három doboz tejfölt (az arányokat sose tudom, bocsánat...)
Édesítsd cukorral, mézzel vagy ahogy mi tesszük: sztíviával
Mehet bele citromlé és reszelt citromhéj – így citromfagyi lesz!
Vagy reszelj bele keserűcsokit – kész a sztracsatella!
Ám ilyenkor nyáron a legjobb gyümölccsel, bármilyennel, és minél több benne a gyümölcs, annál fincsibb!
Pár óra alatt meg is fagy és ehető!

Még valamikor régen vettünk jégkrémkészítő formát:


Nagyon szeretjük, kényelmes és könnyen tisztítható. Egy időben az Ikeában is volt hasonló, nem tudom, most van-e... de a webáruházak kínálata se kutya:Ám ha nincs ilyened, megteszi a kiürült tejfölösdoboz, és amikor dermedni kezd a massza, egyszerűen nyomj bele egy kiskanalat, ez lesz a pálcája. Ettől egyszerűbb már nem is lehet:))

Hát kitartás, a kánikula nagy részén már túlvagyunk... de addig is vigyázzatok magatokra és egymásra! És hűsöljetek...

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...