2012. március 27., kedd

Komposztáló kas

No ilyen lett a kasunk, vagy ahogy Hanna hívja: búgas:Ennek az alapja 80 cm átmérőjű, de ahogy készült, felfelé valahogy kiszélesedett... 8 oszlop köré tekergettük a fűzágakat, tényleg így, többesszámban, mert Barnabás kivételével mindannyian babráltunk rajta. Nagyon jó volt készíteni, az embernek kedve támad a kosárfonáshoz...:)
Most gyűjtögetjük bele a krumplihéjat-miegyebet, és hamarosan nekiállunk a kert-részének is. Ehhez bontott téglát használunk inkább, a drága föld ne tudjon kiszökni az ágak között.

A komposztáláshoz itt találhattok bővebb információt, segítséget.

2012. március 22., csütörtök

Papírvirágzás

Nálunk már megint korábban nyílnak a rózsák... A lányokkal tegnap megmetszettünk pár régi katalógust, virágzásra serkentve ezzel sok-sok rózsát. Elmélyülten vágtunk, tekergettünk, csavartunk, ragasztottunk, aztán előkerültek az ecsetek is:


Vidám lányok kezéből csak ilyen vidám-színes koszorú kerülhet ki:
Aztán kipróbáltunk egy másik technikát, eredményei kis szellőrózsákként lengedeznek a csavartfűz-ágakon:(Ne kérdezze senki, hol találtam leírást, már meg nem találnám... gugli képkeresőbe írd be: "papír rózsa" esetleg angolul... rengeteg szép dolgot fogsz látni:))

2012. március 19., hétfő

M. K. barátnőmnek szeretettel:)


"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű"(Máté 11:28-30)

2012. március 16., péntek

Régóta...

... nem jelentkeztem. Itt van végre a tavasz, és vagy kint vagyunk, bogarászunk, kertészkedünk, sétálunk, vagy betegen fekszik valaki a kiolvadt, tomboló baciknak és vírusoknak köszönhetően. Így a varrógép szomorúan sóhajtozik utánam, a varrnivaló gyerekruhák kupaca pedig ijesztően növekszik... mmm, pedig annyi ötletem van! olyan jólesne egy kicsit varrni...


Kézimunkának marad a sütisütés, utána mosogatás :(, kreatívkodásnak megteszi a kert rendbehozása és tervezgetése. Minden évben volt egy kis konyhakertünk, csak tavaly maradt el az ültetés, és egész nyáron hiányzott is... jó dolog, ha a vacsorához az ember leszakíthat egy-két paradicsomot vagy kihúz pár zöldhagymát. Idén elhatároztuk, nem hanyagoljuk el, és találtunk egy nagyszerű ötletet: komposztáló és kiskert egyben. Az ötlet azért is nagyszerű, mert a mi földünk nem a legjobb, feljavítani már késő, hozatni sok pénz, ám ehhez a minikerthez mindenünk van. Ma el is kezdtük a kasfonást, nemsokára mehet is bele a krumplihéj, miegyéb:) Aztán jöhetnek a finomságok!


Varrás helyett pedig újabban az Alkotók boltján aktiválom magam: ritkítom az anyagkészletem. Vannak anyagok, amik évek óta itt állnak, valamiért biztosan megvettem annakidején, de mostanában nem mozgatja meg a fantáziám, no meg időm sincs túl sok ehhez a valóban sok textilhez. Így pedig mindenki jól jár, én helyet szabadítok fel, az ügyeskezűek pedig olcsón juthatnak jó anyagokhoz. Nézzetek be, mert a jó kis szoknyaanyagoktól a virágos kordig mindenfélét találhattok! Hátha pont azt keresed, ami nálam már csak a helyet foglalja:) Na persze nem Barnabásra gondoltam... de őt szívesen kölcsönadom néha ;-)

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...