2012. október 18., csütörtök

Most valójában...

... azért ültem ide, mert kihasználva a baba alvását, két mamuszt kéne varrnom, rendelésre, a méreteket kezdtem keresni... Ám Juhizs bejegyzése nem hagy nyugodni...:) A Vasarely Múzeumról írt pár hete, kamaszkorom kedvenc búvóhelyéről, és sok emléket hozott elő. Szerettem a csendjét, a kedves néniket (akkor is tündérek voltak, és Juhizs szerint most is csupa kedvesség mindegyikük), a kertjét... Furcsa volt, ahogy feltörtek az emlékek, mert egy ideje rengeteget felejtek. 10 éve ramaty állapotban a van a pajzsmirigyem, ami miatt (legalábbis erre fogom, nem az öregségre, hehe...) sok-sok sztori eltűnt a fejemből. Nem emlékszem az udvarlási időszakra, csak foszlányokra, nem emlékszem gyerekkori, kamaszkori esetekre, amiken pedig a család jókat mulat, és még sok-sok dologra... A rövidtávú memóriám még csak-csak működik, ám a hosszútávú...! De néha, egy illat vagy egy kép előhoz valamit, kezd derengeni... aztán megint semmi. Kerek történetek nincsenek, inkább benyomások, szagok, ízek, egy mozdulat... Így jártam Emőke írásával is az ódon Óbudáról, feltörtek, felbuzogtak az érzések, pityeregtem is egyet, jó volt na. Talán jobb is, hogy oly sok dolgot elfelejtettem, jobban fájna minden emlék... Milyen jó, hogy van Valaki, aki pontosabban emlékszik mindenre és mindenkire, mint mi:)

Kép innen
 "Akkor a Jehovát félők beszélgettek egymással, mindegyik a maga társával; Jehova pedig figyelt és hallgatta őket. És emlékkönyvet kezdtek írni őelőtte azokról, akik félik Jehovát, és azokról, akik gondolnak az ő nevére.
'Enyéim lesznek — mondja a seregek Jehovája — azon a napon, amelyen különleges tulajdont hozok létre. Könyörületes leszek hozzájuk, mint ahogyan könyörületes a férfi a fiához, aki szolgálja őt.Ti pedig újra látni fogjátok a különbséget az igazságos és a gonosz között, aközött, aki szolgálja Istent, és aközött, aki nem szolgálja őt.' ” (Malakiás 3.)

3 megjegyzés:

Szera írta...

Drága barátném! Meglehetősen egy hullámhosszon vagyunk! :)
Puszillak és szép napot! :)

Tündérlátta írta...

Nem tudtam, hogy ilyen problémákat okozhat a pajzsmirigy. Remélem javul!

Névtelen írta...

Na ezt én sem tudtam,de ha szeretnéd,leszek a memóriád!;-)))

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...