2011. április 3., vasárnap

Virág tutorial

Az utóbbi időben többen kérdezték tőlem levélben, hogyan készülnek azok a cuki virágok, amiket mindenfelé látni nyiladozni szerte az interneten...:)
Hát kérem, így:
Fogj egy darab organzát, szatént, lamét, vagy más, valamennyi műszálat tartalmazó anyagot.
Vágj ki belőle köröket, nem baj, ha nem pontos, sőt, ha kissé szabálytalanabb, bájosabb lesz a virágod. Ezek lesznek a szirmok.


Gyújts mécsest... hangulatos és kellemes... de most nem ez a lényeg:) Az organzakörök szélét óvatosan tartsd a melegbe, a láng fölé, de ne a lángba. Kissé megpörköli, összerántja az anyag szélét, ettől nem foszlik tovább és ha cafrangosra sikeredik, olyan lesz, mint egy gyűröttkés rózsaszirom... Igaziból ezt mindenki maga fogja érezni, meddig és mennyire tartsa oda, gyakorlás kérdésének se mondhatom, mert függ az anyagtól és a körülöttem szuszogó, kíváncsi gyerekektől, akik a lángot ide-oda libbentik...
Tégy egymásra több ilyen elkészült szirmot, öltsd össze és díszítsd a közepét gyönggyel, akár többel, majd dolgozz a hátuljára csatot vagy kitűzőalapot, és kész!A variációk végtelenek, az öröm pedig, amit egy ilyen virággal szerzünk, óriási lehet...:) Jó munkát!

4 megjegyzés:

Mammka írta...

Zseniális!!!!és gyönyörű!Köszönöm a leírást!

eszterda írta...

Köszönjük Eri!:))) Szép estét!

Szemirámisz írta...

nagyon ötletes és szép! :)

kiseri írta...

Nagyon szívesen!:) remélem, hamarosan virágbaborul minden....:))

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...