2010. július 31., szombat

Csalogató...
... András barátunk ékszerei, fatárgyai, játékai... lovas rendezvény lévén lovas cuccok... táskák, neszik, szívecskék, macik, malackák, egyebek... és minden kedvezőbb áron, postaköltség nélkül...:)
No és persze velünk is találkozhattok...:)

2010. július 29., csütörtök

Gyertek el ti is!


A szórólap készítése óta bővült a bemutatók köre, pontosításra kerültek a kiegészítő programok. Ha az idő is engedi és minden a szervezők tervei szerint alakul, nemcsak póni, egyes és kettes fogatok versenyeznek majd, hanem négyes fogatok is. A szlovén vendégek harci ruhában lovagi bemutatóval lepik meg a közönséget. Az ügetőről is lesznek látogatóink, akik szintén egy rövid bemutatóval készülnek. A gyermekek a pónilovaglás mellett kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: készíthetnek kitűzőt, kipróbálhatják az üveggravírozást, sógyurmázást, varrást és hasonló dolgokat. A merészebb felnőttek sárkányrepülőzhetnek is.

(megsúgom, jobban izgulok már, mint a fogathajtók...)

2010. július 26., hétfő

Vásárba megyek...


... vasárnap, nagyon izgulok! Mivel még sose vásároztam, gondoltam, ez jó bemelegítés lenne, kis önbizalomgyűjtés... foglalkozást is szeretnék tartani, de ez még Barnabástól is függ, aki persze ott lóg majd rajtam.

A készülődések közepette szeretnék tanácsokat kérni tőletek,mi az, amit feltétlen ne hagyjak itthon, mit ne vigyek, mit csináljak, hogyan viselkedjek és egyáltalán: öntsetek belém lelket!:) Minden apró részlet érdekel!

2010. július 20., kedd

Táskák

Az utóbbi időben ugyan kevés időm van rá, de próbálok varrni, néha bizseregnek az ujjaim... Ezek születtek az elmúlt hónap lopott óráiban:

Az óriási strandtáskát pedig egy kedves viszatérő vásárlóm rendelte:

2010. július 18., vasárnap

Babázós

Tegnap elutazott a három nagyobb gyermekem, így jelentősen felszabadult az időm, nem kell annyit főzni, mosni, figyelni... Samu élvezi, hogy bármivel játszhat, nem kell küzdenie egy-egy lego-alkatrészért, Barnabás meg nagyokat aludt a lényegesen kisebb zajban. Volt is időm varrni egy régóta áhított babajátékot, amivel le tudom majd kötni a figyelmét. Egy jóóó drága játék az eredetije, így most igazi törvénysértő másoló lettem... bocsánat. De annyira tetszett az alapötlet és egyszerű is elkészíteni, nem beszélve arról, mennyire eltalálta a babák érdeklődését: a kukacnak vigyorgó arca van, amit nagyon szeretnek a csecsemők, a lábai pedig himbálóznak, megfoghatóak. Egy kiszuperált nadrágtartó csipeszeivel lehet rögzíteni, így feltehetem a babakocsira és a mózeskosárra is. És ím a boldog gyermek:


A képeken jól látszik a pellusa is: mosható nadrágpellust használunk, és nagyon szeretjük. Ő is és én is. Sajnálom, hogy régebben nem voltak ennyire elterjedve és nem ismertem, szívesen vettem volna a többieknek is. Nemcsak spórolós, de a baba bőrét is kíméli, vegyszermentes, pamut, szellőzik, és még sorolhatnám... de akit érdekel, itt olvashat róla és vásárolhat is. Sokfélét nézegettem, de ezt találtam leggazdaságosabbnak, szuper minőségű és olcsó a többihez képest. Rájöttem, honnan kell tájékozódni: blogokról, mert ott nagyjából mindenki őszinte, megosztják a tapasztalatokat mindenféle érdek nélkül. Így bukkantam erre a pellusra, és beleszerettem... csodás színei vannak, nagyon édes kis popót varázsol a babáknak!
Most páran biztos kiakadnak a mosáson, hiszen van elég mosnivalóm ennyi gyerek mellett, még ez is... Naponta átlagosan kétszer kell beindítanom a mosógépet, így az a pár pellus már meg se kottyan. Ha meg nőni kezd Barnabás és több ruhát használ, így is-úgy is többet kell mosnom. Egyébként meg sokszor kézzel mosom ki a pellusokat, hipp-hopp kész van és még élvezem is, szerintem a nőknek direkt kézzel kéne néha mosniuk meg kenyeret dagasztani, hogy levezessék a feszültséget, kikapcsoljanak...:) tényleg jót tesz!
Mosáshoz mosószappant és mosószódát használok, ecettel öblítek. Így tényleg környezet- és bőrbarát a textilpellus. Egyik alkalommal Barnabás popója bepirosodott, eldobható pellust használtunk (rengeteget kaptunk, és gyorsan kinövi ám, muszáj volt ezeket is elhasználni, ráadásul nem vagyok én elvetemült eldobható-ellenes, csak a pénztárcám...), és próbaképp moshatót adtam rá. Pár óra múlva nyoma se volt a pirosságnak, tényleg számít, mi érintkezik a kis bőrükkel!
És még egy spórolós tipp: a kakit eldobható papírbetéttel lehet eltávolítani a pellusból, én ezt kimosott popsitörlővel helyettesítem, amit még párszor ki lehet mosni, ha nem lett kaksis. Szeretnék átállni a mosható popsitörlőre is, a tiszta víz csak jobb, mint a sok ismeretlen vegyszer. Amúgyis sokszor a mosdóban mosom le a kakis popit. De varrtam még a szülés előtt kis flanellkendőket kiszuperált angolpólyából meg pizsamákból, ezeket szeretném használni. Találtam a neten receptet a benedvesítésükhöz is, így házon kívül is lehet ezzel törölni a babát. Egyszerű levendulás víz pár csepp teafaolajjal, és egy darabig nem poshad meg. Spriccelőbe tesszük és bespricceljük a dobozba hajtogatott kendőket.

Mostmár biztosan kiakasztottam pár embert...:) De ahol tud az ember, spórol és kíméli a környezetét is. No meg a bőrét... Régóta nem veszek már tusfürdőt, csak szüléshez vittem egyet a kórházba a praktikum miatt, egyébként kecsketejes vagy szír szappannal mosakszunk. Mosódióval, ecettel és mosószódával mosok, mosogatok, takarítok, szódabikarbónával és mosószappannal kiegészítve. Őszintén szólva az olcsóságuk miatt próbáltam ki annakidején, aztán megszerettem és maradtak. Rengeteget spórolunk így, ami ekkora családnál nem mindegy. Az egészségünknek meg végképp nem mindegy...

2010. július 17., szombat

Babák

Íme, egy kendőcske, ami igazán jó helyet talált Bendénél, új gazdijánál:


Elmélyülten babrálva:


Öröm ilyet látni...:) annyira édes! Még el is fáradt a nagy munkában...


Barnabásom is nemsokára tesztelheti, melyik címke milyen ízű... egyelőre Pacsatüttös és Pötréte (képek később) nézegetésével tölti ébrenlétét, no meg sírdogálással. De ha elalszik végre ebben a hőségben, akkor nagyon kinyúlik...


Rengeteget nőtt, hízott, kopaszodott (pont, mint egy negyvenes pasi, nem? na jó, ők már nem nőnek... legfeljebb nőznek... oké, abbahagytam!) Lefoglalja az egész családot, lehetetlen tőle bármi hosszabb lélegzetű dologba fogni, nem is emlékeztem, hogy ilyen egy bébi. Még terhesen elterveztem, mennyi mindent fogok csinálni, kaput, ajtót festeni, kertészkedni, varrni, gyerekekkel császkálni... ehhez képest esténként úgy dőlök ágyba, milyen jó, hogy túléltük a napot, milyen jó, hogy tudtam főtt ételt az asztalra tenni, foglalkozni a nagyobb gyerekeimmel, beszélgetni kicsit (nagyon kicsit) a férjemmel... ja, és rendesen felöltözni. Szóval időbeosztásról még szó sem lehet. Meg takarításról se... Flylady itt csődöt mond, ijedtében elszállna...
No most ébredezik a kis főnököm, mennem kell... majd igyekszem még jelentkezni, mert sok-sok elmaradásom van, annyi mindent szerettem volna mutatni az elmúlt hónapban! És itt kérek elnézést mindenkitől, aki levelet vagy egyebet vár tőlem, még egy kicsi türelem és haladok!

2010. július 16., péntek

Sorsoltunk!

Köszönöm az akcióm meghirdetését mindenkinek! Kedvesek vagytok, igazán!

Ma reggel kis fecnikre felírtam a neveket:
Zsuzsi
Cucu
PiciMeli
Szera
Beatrix...

... betettem Sári szalmakalapjába...

... ám kisebb vita támadt, ki legyen, aki kihúzza a nyertest...

... ezért "ec-pec"-cel kiszámoltam a négy gyerek között, így Samu húzott...

... ééééés:

a nyertes Beatrix! Gratulálok! Tiéd az 5000 ft-os vásárlási utalvány! Szeretettel várlak a boltban!

Hamarosan összeszedem magam és jelentkezem... csak egyszerűen nincs egy percem se. Egy édes terror alatt élek...

2010. július 9., péntek

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...