2010. január 31., vasárnap

Ufógyár és újrahasznosítás és terápia...

... egyben: amikor már sok a kötelezőből, amikor már lassan haladsz azzal, amivel nagyon sietni kéne, akkor ülj le, végy nagy levegőt és túrj a rongyosdobozba! Nekem speciel van egy, amiben csak a kordbársonydarabkákat gyűjtöm, de már kibuggyan belőle, hiába próbálom elhasználni. Inkább elkezdtem összevarrogatni őket, mint a saját táskámnál, összevissza is és színek szerint is. Érdekes hangulatokat lehet kihozni, és érdekes, hogy nem egy gyors munka, mert mindig megállok és elgondolkodok, valóban illik-e ide vagy oda ez vagy az. Férjem szerint csak húzom ezzel az időt, varrjam, ami a kezembe akad és kész! De az úgy nem jó...

Na mostmár annyi ilyen csíkos darabot gyártottam, hogy ideje kezdeni is vele valamit, mert tényleg rohamosan nő a befejezetlen objektumok száma. Igenám, de a normális méretű kordbársonyaim mennyisége elenyésző (vagy a színe nem paszolna), én meg megfogadtam, hogy nem vásárolok újabb anyagokat. Hát keressünk tovább! Gyerekkorom óta szeretem a szürkét a rózsaszínnel (valahogy az elefánt jut róla eszembe, az meg olyan édes állat!), és van is szürke szövetem:


Aztán a klasszikusabb piros-szürke variációt kellett kipróbálnom:


És bevallom, nagyon jólesett mást csinálni, mint amit kellene... Meg most ölben kéne varrnom, egy maci van készülőben, nem sok híja van már, de hát nincs ölem!!! A pocakom mindig lelöki a dobozt, amiben dolgozom, és nehéz is sokáig ülnöm. Tehát asztalnál se megy gyorsabban. A varrógéptől is sokszor felállok már, a kissé előredőlt pózt a bébi se szeretheti, mert mindig varráskor kezd intenzív rugdosódásba... na már megint nyavalygok...

A táskák a Meskán!

2010. január 29., péntek

Hangulatjelentés

Jelentem, egész jó... már. Napokig kínlódtam, fele a hormonok játéka, másik fele idióta gondolatok barátságokról és nemlétező problémákról... lehet, hogy ezeket is a hormonoknak köszönhetem?! Nehezen viselem ezt a terhességet. Testileg és lelkileg egyaránt. A többiek meg engem viselnek nehezen... de egyszerűen nem bírok uralkodni az érzéseimen! pedig nem vagyok ennyire hisztis!
Azért is írtam a születéses bejegyzést, hogy elhessegessem a negatív gondolataimat és összeszedjem magam, irgumburgum! És most folytatom, mert tulajdonképpen annyi de annyi örömet és kedvességet kapok!

Múlthét szombaton meglepett Anna, és személyesen vette át a táskáját! Bizony, annyira messziről! Ritkán találkozom ilyen kedves emberekkel, mint ő és a férje, árad belőlük a nyugalom és a szeretet... És még meg is leptek: hatalmas csomagot hoztak a gyerekeknek ceruzákkal, papírral, és sok-sok babaruhát is kaptam! Hálálkodásomra mi volt a válasz? "Jobb adni, mint kapni... " Köszönöm nektek, kapni is csudajó érzés volt ám!
Íme Anna a belakott táskájával ( a fejét "levágta", kár érte...):


Aztán a héten megérkezett a szíriai Aleppo-szappanom Beatrix áruházából (itt olcsóbb!). Este ki is próbáltam, nagyon finom....! Az illata olyan keleties, de nem édeskésen, hanem kicsit fanyaran, csipetnyi fűszeres beütéssel. Nem tudom leírni... állandóan szagolgatnom kell, olyan finoooom... és gyengéden habzik, krémesen finom... csak ha valami gagyi reklámszövegíró lennék, tudnám elmesélni nektek, és minden szó igaz lenne!


Félbe is kellett vágnom, annyira nagy... és ilyen szép zöld belül, ez az eredeti színe, érlelés után barnul be:


És Beatrix is pakolt nekem meglepiket, édesburgonyát kaptam (erről kezdődött a levelezésünk:)), és egy mosóparfümöt, amit ti is kaphattok ám tőle itt.

Szóval jó érzés, hogy szeretnek... a kedves megjegyzések is nagyon jólesnek, érdeklődések, jókívánságok. Akkor meg mi bajom van?! jaaa... csak terhes vagyok... de más miért heppi én meg miért nyavalygok? Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elkezdődött, amitől már az elején féltem, amiért nem szeretek várandós lenni: kisebb mozdulatokra is keményedik, fáj a hasam, a derekam úgy fáj, hogy a lábam alig bírom mozdítani, nem tudok aludni, mert nem találom a helyem, jön a gyomorsavam, aztán éhen akarok halni... nem is sorolom tovább, mert elriasztom a fiatalokat.

Mindemellett olyan csodaérzés, amikor a baba este tízkor elkezdi a közel egyórás hancúrt odabent, már várom is az órát lesve... mintha tudná, hogy most csak mi vagyunk, végre tudok ráfigyelni, és ez az óra csak róla szól... mert ilyenkor még gondolkodni sem tudok, ha butaságot írok, az pl. a Hanna miatt van, aki itt csacsog nekem folyamatosan akkora blődliségeket...! Közben a Sári közli, hogy kakilt és kakis lett a ruhaujja(!), Samu beépíti a szoba teljes padlófelületét, Jakab meg halálkomolyan próbálja elraktározni agyába, hogyan élje túl, ha kilökik egy helikopterből a sarkvidéken... mindez megspékelve sírással, nevetéssel, éhenhalás veszélyével (vacsora után), szóval élünk.

Hangulat meg mindig lesz és mindig változni fog... de ígérem, nem fogok nyavalyogni, csak néha...

2010. január 27., szerda

Születés 1.

Ahogy közeledik (valóban közeledik?! akkor miért érzem annyira hosszúnak...?) a szülésem ideje, eszembejut szépen, sorban, hogyan születtek a gyerekeim. Mind más volt, és igaz az is, hogy az idő megszépíti az emlékeket... szerencsére, különben szerintem sokan nem vállalkoznánk újabb szülésre.
Jakabbal óriási pocakom volt, legalábbis akkor azt hittem, de aztán a többi pocak rácáfolt... Sokat kellett feküdnöm, haskeményedésekkel és nyíló méhszájjal Seduxent kellett volna szednem. Persze nem szedtem, inkább feküdtem. Csokit és fagyit kívántam, meg ecetes uborkát...
Aznap este is fagyiztunk egyet Jánossal, hazasétáltunk, Ravi Shankart hallgattunk... és a pisilésnél elment a nyákdugóm. Persze első szülésnél nem tudtam igazán, hogy a nyákdugó távozása után még napok is eltelhetnek, de nem voltam biztos benne, hogy nem folyt-e a magzatvíz is. Az orvos vizsgálat közben megrepesztette a burkot, így fekvésre voltam ítélve és vártunk. Akkortájt hozták meg azt a törvényt, hogy egy személy bent lehet a szülő nővel, de még egy hónap volt hátra a hatálybalépésig... így egyedül kellett feküdnöm, forró nyári este volt, inni nem adtak, felkelni nem engedtek... János kint unatkozott én meg bent. Rákaptam a pisilnijárásra, így néha kicsit együtt lehettünk.
Aztán kezdtek jönni a fájások, végre! Én annyira vártam ezt a babát, hogy nem is éreztem fájdalmasnak semmit, minden újabb összehúzódásnál ujjongtam, hogy egyre közelebb kerülök a nagy találkozáshoz! Közben Jánost hazaküldte az orvos, mondván, itt csak délelőtt lesz baba, menjen inkább haza pihenni.Szegény, autóstoppal jutott csak át Kecskemétről Nagykőrösre, semmi nem járt már akkor! A szülésznők egész éjjel a Sláger-rádiót hallgatták, és nagggyon unalmas volt ugyanazokat a számokat többször végighallgatni... A Gedeon bácsitól határozottan hidegrázást kaptam... életemben annyiszor nem hallottam, mint akkor éjjel!
A fájások sűrűsödtek, erősödtek, a szám teljesen kiszáradt... a mázlim az volt, hogy szülésznőtanulók voltak éppen gyakorlaton, akik kedvesen vizes gézt hoztak arcot törölni... ebből szipkáztam néha magamnak egy korty vizet. A légzéstechnikám nem volt a legjobb, lihegtem, mint egy kiskutya és nem ment máshogy, hiába próbáltam. Ettől persze szédültem néha... A legrosszabb viszont a fekvés volt, fel nem foghattam, miért nem engednek felkelni. Persze, tudom, a fertőzésveszély a megrepedt burok miatt... de fekve vajúdni!
Merőben más volt minden, mint ahogy elképzeltem, "A születés művészeté"-t olvasva nem erre számítottam. (szuper könyv, ajánlom minden kismamának!) De mindenben engedelmeskedtem, nem lázadoztam, szót fogadtam, és tűrtem. A kisbabámra gondoltam, és így nem zavart annyira semmi más. Ki is esett egy csomó emlék erről az éjszakáról, nem emlékszem, mikor vittek beöntésre meg borotválni, mikor vizsgált orvos, ki volt még ott a vajúdóban, hogyan kerültem át a szülőszobára... én csak a babát vártam már, de nagyon!
Aztán hajnalban, 6 óra körül, 2 nyomásra kirepült belőlem Jakab Zsombor! Tényleg hihetetlen gyorsan csúszott ki, és ahogy kért, hangosan nevettem, annyira boldog és eufórikus pillanat volt! Az orvos kicsit megpaskolta, nem akart felsírni, de aztán teli torokból üvöltött! Egy kicsit megkaptam, megnéztem az ujjacskáit és megállapítottam, hogy olyan kis bagettek, mint apjának... a többire megint nem emlékszem, pedig varrtak is meg nyomkodták a hasamat... Inkább az osztályra emlékszem, a mufurc csecsemősökre, a bunkó nővérekre, a koszra, a kötelező kórházi hálóingekre, amiken nem volt megkötő se... és a magányra...
Rossz volt messze a családtól szülni, senki nem tudott bejönni, a mobiltelefon nem volt még elterjedve, Jánosom se tudott mindennap átjönni, de nem is értem vele sokat, mert a gyulladt gátvarrattól nem tudtam sétálni se...

Jó volt hazamenni. És jó volt babázni... igaz, négy hónapig nem csináltam mást, csak szoptattam és sírtam Jakabbal együtt, annyira hasfájós volt. És sovánka... pedig rengeteget evett. De olyan okos volt már akkor! És kommunikatív és barátságos, odavoltunk érte!


Hat hónapos volt, mikor terhes lettem Hannával... de ez a következő történet lesz.

Jobb híján ezt mutatom...

2010. január 22., péntek

Táskák

Megrendeléseken dolgoztam, szokás szerint lassan és döcögősen... Miért megy ez mindig nehezebben, mint egy átlag táska?! Miért húzom vele mindig addig az időt, hogy mentegetőznöm és pironkodnom kelljen?! Más is így van vele...?

Ez a táska Erdélybe utazik új gazdájához, a fedőfogókkal és alátétekkel együtt. Anna nagyon kedves megrendelő... tegnap a hangját is hallottam, egy élmény az az ízes, szép beszéd, a kedves hangsúlyokkal!


Íme a másik táska:


Az apróvirágos anyag volt a kérés, de sajnos ebből már nagyon kevés maradt, inkább fecnik, csíkok. Így lett ez a megoldás, és még jön bele egy mobiltok meg egy pénztárca (zavarjatok már el innen a varrógéphez!!!).

És a kíváncsi olvasók betekintést kapnak az én táskámba... semmi érdekes, higgyetek nekem! Rózsaszín pöttyök és Rojalka hívott játékba.Amint látjátok, zsepitartóm nincs. A suszter cipője... tiszta szégyen... és a marék használt zsepi látványától megkíméltelek benneteket.
A fekete kopott irattartó sem büszkeségem... de nagyon sok zsebe van, és én jópár TAJ-kártyát és lakcímkártyát hordok magamnál, ugyebár.
A fekete kord szütyőféleség se túl "kiseris", a kismama-könyvemnek és a laboreredményeknek varrtam, de a szája szűk lett, alig bírom belegyömöszölni a kiskönyvet. Varrhatok egy újat...
Van még egy rongyos borítékom, benne olló (?! de azért néha jól jön!), és egy pár bibliai témájú icipici olvasnivaló, érdekes témákkal érdeklődő embereknek.
A csíkos nesziben bújnak meg a számláim (mindig elteszem, notórius reklamáló vagyok, a tescoban már messziről húzzák a szájukat, ha közelítek a vevőszolgálat felé, pedig nem vagyok hajlandó megenni pl. a fekete műanyagdarabos szalámit...), a bankkártyák és pontgyűjtő kártyák, az étkezési jegyek és a pénztárcám.
Van egy randa lukas kesztyűm az autót kikaparni a jégből-hóból. Saját kesztyűm nincs, mindig elajándékozom... amúgyse sokáig tűröm a kezemen (a zoknit se a lábamon).
Van egy jegyzetfüzetem szülőikre, gyülekezetbe, ötleteknek és unatkozó gyerekeknek (így már elég kevés hely van benne Sári rajzaitól).
És mindig van nálam egy Biblia, magam és mások vígasztalására.
Aztán ha útrakelünk, kerül bele popsitörlő, mert az mindenre jó, vizespalack, mesekönyv, apró játék, meg egyebek, amiktől majd' szétfeszül szegény táska...

2010. január 19., kedd

Fejezzük be együtt! - Január - és újrahasznosítás - és PIF-ajándék

Sógornőm Kínába utazik, hosszú-hosszú időre... Ma itt alszik, ki tudja, mikor látjuk legközelebb. Így duplán kap ajándékot, mint PIF-játékosom és mint utazó... Már egy ideje ottélő közös barátnénknak is varrtam, majd megosztoznak:


Nem tudok továbbra sem kukacolni a gépeimmel, ezek az anyagmaradékok egy korábbi japán táskából maradtak. Jobbra-balra rakosgattam mindig, olyan kis keskenyek voltak, hogy nem igazán tudtam, mit kezdhetek velük. De zsepitartónak és kis tárcának pont elég lett! És nagyon tetszenek...
A horgolt karkötő-könyvjelzőket Ameva leírása alapján készítettem, nagyon megszerettem és már jópárat ajándékoztam el a gyülekezetben.

És mivel Bea egy hihetetlen randa és cseppet sem nőies "szimatszatyorral" mászkál, merthogy az milyen praktikus (ááááááá!!!szörnyű!!), gyorsan varrtam neki egy új táskát. A házikós előlap már két hónapja (vagy még több) itt állt és várta, hogy táska legyen belőle, hát ezzel nevezek a "Fejezzük be együtt!"-mozgalomra is. (Bár a hónapban elég sok UFO-t "kivégeztem, nagy örömömre)


Látszik egyébként, hogy melyik kép készült szép nappali fénynél, és melyik lámpafénynél... Ó, jöhetne már a tavasz! Ezért a sok rózsaszín a blogom új ruháján is...:) meg ahogy öregszem, egyre jobban szeretem...

2010. január 18., hétfő

Újrahasznosítás és anyagfalás


Már féléve is elmúlt, hogy csereüzletet kötöttünk Nagycsilivel. Egy medált néztem ki nála, cserébe táskát kért, harsányat, színeset, nagyot, bevásárlósat. Az instrukciói alapján óriási falatnak éreztem ezt a nagyon színes táskát, nem tudtam, hogyan kezdjek hozzá, mi díszítse, milyen színeket használjak, stb. Csilla csudaügyesen használja az egymáshoz látszólag nem illő színeket is, extrémen szép ékszereket készít, és nem mertem nekifogni. Borzasztóan szégyelltem magam, hogy az idő csak telik, néha mentegetőzve írtam neki, a férjem meg hetente piszkált a táskával, mikor lesz már kész...
Aztán hétvégén pakolásztam az anyagok közt és a kezembeakadt egy ikeás színes vászon. Elsőre azt gondoltam, ez lesz a táska, és kész is. De az olyan megúszós lett volna, Csilla meg mégiscsak fantáziadús ékszert készített nekem... Aztán kezembeakadt egy lila vászon, ebből készült anno a gyöngyös szárny. Nem igazán tudnék mást kezdeni vele, mint harsány táskát készíteni belőle! És gyorsan bevillant egy minap látott ötlet a maradék fecnik felhasználásához... szupeeeer!!! Alig vártam, hogy lássam kialakulni a mintát, a hangulatot... varrás közben Ledanna képei is eszembejutottak... Hanna pedig Csilla munkáin felbuzdulva varrogatott mellettem, kétszemélyes alkotótáborrá váltunk, nagyon jó volt!
Így újrahasznosítottam a fecniket, felhasználtam egy anyagot, amit évek óta pakolászok, és végre megkapom a medálomat...:)

2010. január 17., vasárnap

A kevésbé szirupos

Ez a másik rózsás táska:


Hanna szerint olyan "csinibabás" a pöttyös szalag miatt... Nekem ez tetszik jobban, valahogy visszafogottabb, a nagymintás anyag ellenére.
És ez is várja új tulajdonosát a Meskán!

A napokban két felhívásra is jelentkeztem:
Egyik Szera újrahasznosítós kezdeményezése, itt olvashattok róla és csatlakozhattok.
A másik Ildikó mozgalma, miszerint minden hónapban fejezzünk be egy elkezdett és sorsárahagyott varrományt, hímzést, kötést, egyéb kézimunkát. Itt jelentkezzetek!

És egy elhatározásra is jutottam: megpróbálok (legalább megpróbálok...) nem vásárolni új anyagokat mostanában, hanem a meglévőket használom el. Az évek során rengeteg anyagot halmoztam fel, a turis csodaszép függönyöktől az új és drága anyagokon át a kapott mindenfélékig. És a bontásra váró ruhadarabokról még nem szóltam... Kidobni semmit nincs szívem, így született pl. többévtizedes ágyneműhuzatból horgolt fürdőszobaszőnyeg (most nem mutatom meg, mosásra szorul szegény...), kimustrált ágyterítőből előszobaszőnyeg, stb., stb. Na de hiába használom el a régieket, ha a helyébe újakat veszek! Így megpróbálok keményszívű lenni és nem vásárolok új anyagokat, használtat se, olcsót se, csábítót se, hanem elkezdem fogyasztani az itthonlevőket. Tele vagyok folyton ötletekkel, ha ránézek egy anyagra, látom, mi legyen belőle, csak az időm véges és néha a kedvem sincs meg hozzá. Hát így ez a két mozgalom és az én elhatározásom együttese hátha segít kiüríteni a dobozokat, polcokat, és felszabadítja a helyet végre... mert ha felállítjuk a másik szobában a kiságyat, akkor a varrószobámba kerül át a számítógép, és még egy tanulósarok sem ártana. Hát kell a hely és kész. Célul a nyarat tűztem ki, addigra sikerülhet sokmindent "elvarrni", és addig még némi időm is marad bébi híján.

Hát harcra fel, drága társaim! Csatlakozzunk a takarékoskodó mozgalmakhoz, kíméljük a lakóhelyünket és a pénztárcánkat!

2010. január 16., szombat

A szirupos újrahasznosítás

Ez a kockás anyag függöny volt sokáig, szerettem, a ruháspolcunkat takarta. Hihetlen, de nem öregszik az anyaga... erős vászon, nagyon jól bírja a strapát, csak a színe fakult ki helyenként. Készült belőle székhuzat, amit tegnap említettem, de annyira kívánta maga mellé a rózsákat, hogy muszáj volt egy táskán összehoznom őket. Meg még egyen. De most csak erről tudok képet mutatni, még ez se az igazi, ilyen időben egyszerűen nem lehet fotózni. Se kint, se bent. Na ilyen a szirupos:


És megvásárolható a Meskán!
Hamarosan mutatom a kevésbé sziruposat is.

2010. január 15., péntek

Ma...

... végre leültem a géphez és varrtam! Napokig náthás voltam, fullasztó köhögéssel, néha feküdtem, néha nem, de varrni nem tudtam. Jakab meg is jegyezte, hogy mostanában nem gyártok UFO-kat... hihi! ha egyszer nem varrok...

Na de ma eltüntettem egy ilyen befejezetlen kupacocskát. Egy kedves határontúli megrendelőm kérésére két készlet poháralátétet varrtam, amik tulajdonképpen félig készen vártak rám egy ideje.


És edényfogó bigyókat is kért, amikkel először próbálkoztam.


Na jó, tegnap is varrtam, de az még olyan nyögvenyelős volt. Nehéz volt visszarázódni, valahogy nem ment olyan simán, mint szokott. A legjobb barátom megint a bontó volt...
Elkészítettem egy székhuzatot, mostmár tudom, hol hibáztam és a következőt hogyan fogom megvarrni. Varrtam egy sziruposan rózsás táskát, ma meg a kevésbé szirupos testvérét – de ezekről pocsék képeket tudtam ma produkálni, holnapra marad a fotózás. És akkor mehetnek a Meskára is.

És készülnek az ajándékok is, de persze ezeket nem mutatom még meg!

2010. január 14., csütörtök

Ez itt a reklám helye!

A minap megérkezett a várva-várt mosódióm! Azóta Mosó Masa mosodája kismiska hozzám képest, nem bírom abbahagyni a mosást... Olyan finom és puha lett tőle minden! Elképeszt a természet csodálatossága, hogy mik vannak a nagyvilágban, amiket még nem is ismerünk... miért csak mostanában hallottunk erről a csodáról?! Már egy jóideje ecettel öblítek az ekcéma miatt, aztán áttértem a mosószódára, de a színes ruhákon nem tetszik túlzottan az eredmény. De ez a diócska! Nagyon örülök neki! És még gazdaságos is, hihetetlen! Hadd ajánljam figyelmetekbe a boltocskát is, ahonnan rendeltem: Jó áron webáruház. Itt nemcsak mosódiót vehettek jó áron, de nagyon jó minőségű, használt gyerekruhákat is. Beatrix, aki vezeti, nagyon kedves, kommunikatív eladó, gyönyörű áruval, és meglepit is kaptam tőle! Íme egy kupac bébiruha, ami mintha új lenne:

Alig várom, hogy a babán is láthassam őket...! Akiről még mindig nem tudjuk, fiú-e vagy lány. Ezért próbáltam olyat válogatni, ami mindkettőnek jó lesz, a kedvencem a narancssárga rugi, ami a valóságban nagyon szép élénk színű. Ez a kép nem lett túl jó, lámpafénynél...

És egy felhívás: a PIF-játékosaimnak üzenem, hogy türelem, már nemsokára postázom a meglepiket. De valamit nem értek: csak ketten vagytok? Nem látok harmadik jelentkezőt... ha van harmadik, kérem, szóljon!!!
És a másik játékom nyerteseitől is kis türelmet kérek még, már haladok ám...

2010. január 7., csütörtök

Tartozom egy vallomással...

Na ne örüljön, aki valami szaftosra vágyik, nem követtem el semmi rosszat... hacsak azt nem, hogy régóta nem reagáltam a díjra, amit még decemberben kaptam. Pedig nagyon jólesett ám! Köszönöm szépen!


No de cserébe vallanom kell magamról 7 pontban. Íme:

1. Sosem voltam jókislány...

2. Néha vörös a hajam... néha nem tudom, mitől, néha szándékosan.

3. Ha dilis vagyok, rövidre is vágom. Magamnak.

4. De itt nem én akartam kopasz lenni...

5.

Édesapám testvérei nagyon hasonlítanak a gyerekeimre. Vagyis fordítva... (balról jobbra: Samu, Sára, Jakab, Hanna. És ezt a Samu vette észre valamikor tavaly.)

6.
Azért apjukra is egy kicsit...

7.
Mivel nem sok szabad falfelület van a lakásban, egyetlen kép van kirakva(bár szegény folyton vándorol...), mégpedig ez. Szerelem...

2010. január 3., vasárnap

Mérges vagyok.... miért ilyen kurta a szünetük a gyerekeknek?! még két hét se volt... előtte meg szombaton is voltak suliban. És a Hanna tetemes matekleckéje miatt meg egyenesen verekedni volna kedvem. Nem úgy volt, hogy nem adhatnak hétvégére meg szünetre leckét a tanárok? Jakab is röpke 3 napot töltött a házifeladataival... így ha azt vesszük, mindössze egy hetet voltak a gyerekek itthon, nem? Felháborító! A hó meg utolsó napra esik... hát mi van itt??? Valami összeesküvés ez a gyerekek ellen? Az tény, hogy semmi nem a normális mederben folyik egy ideje ebben a világban. De szegénykéim...

Azért sok jó is történt velünk, hiába lettünk szobafogságra ítélve és sok utunk elmaradt, megpróbáltuk az együtt töltött időt értelmesen eltölteni. Ez a mondat nem lett túl jó...:)
Tegnap pl. egy kedves blogtársunkhoz utaztunk, igen, lehet irigykedni! Szeráéknál ebédeltünk, a lányok egész nap a lányával rajzoltak, festettek, Jakab a férjét fárasztotta, mi meg rongyosra beszéltük a szánkat. De azért eldicsekszem a lánya által illusztrált egyik bögrével, amiből mától én iszom a teám:


Hát nem édes?! Samu szerint ez a Jakab, mert csokornyakkendője van... Jakab odavan a konzervatív öltözködésért, iskolába is öltönyben szeretne járni... és a legújabb mánia a csokornyakkendő.

No szóval tegnap remek volt, leszámítva a hazautat hófúvásban... hazáig 40-50-nel jöttünk... még jó, hogy a gyerekeknek be nem állt a szájuk, így tartották bennem a lelket. Éjfélre itthon is voltunk...

Samu szépen gyógyul, bár ma is találtam rajta olyan pöttyöt, ami nem száradt még le... meddig tart ez az egész?! Szánkóznia kéne meg hemperegni a hóban, nem bent kuksolni... de a köhögése miatt nem merem kivinni.

Most mennem kell, vacsi, fürdés, alvás... és holnap iskola. Hurrá. Mérges vagyok.

2010. január 1., péntek

A tévézések pozitív eredményei

Kb. egy hónapja van tévénk, azóta rengeteget horgolok, amikor tehetem. Készítettem zongorakesztyűket ajándékba, még ezek várnak sorsukra.


Horgoltam a bébinek egy leggingset, ami azért lesz jó, mert nem kell levenni majd pelenkázáskor, mint a harisnyát.Hannának készült sapi törtfehér bontott fonalból, hozzá gombolós sál.Sárának hófehér sál és kesztyű:
És amire roppant büszke vagyok: megtanultam zoknit kötni! Illetve még csak a körbekötést próbáltam... Készül is a bébinek egy újabb leggings, aztán majd megpróbálkozom az igazi zoknival is. Ha már magabiztosan bánok az öt tűvel... egyelőre néha útban vannak...

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...