2009. szeptember 28., hétfő

Bocsánat mindenkitől, akit az elmúlt napokban megbántottam, hanyagoltam, vagy megijesztettem! HH, azaz Hormonálisan Hülye vagyok, hiába próbálok ellene tenni, nem megy... lassan egyedülmaradok, ha így folytatom, csoda, hogy még szóbaáll velem a családom. Ha éppen nem undokoskodok vagy morgok, akkor alszom...

De néha varrok is, bár nehezen állok neki. Ilyenkor gyorsan ki kell használnom az aktuális buzgalmamat, nehogy elszálljon a kedvem a rumlitól vagy a sutaságomtól. Pénteken a postán feladtam egy újabb Boróka macit meg a múltkori pipis táskámat, aztán kedvet kaptam macit varrni. Amolyan szürke, de egyáltalán nem hétköznapi maci lett, kedvesen mosolyog és elégedett a foltos bundájával. Tanulhatnék tőle... mármint elégedetten mosolyogni.


Hétvégén pedig Hanna kapott két blúzt, tekintve egyre gömbölyödő formáit... Fura, hogy lassan nagylány lesz! Alig maradt az iskolakezdésre felsője, minden pólót kinőtt... De ezekben nagyon édi szerintem, és ami a fő, neki is tetszik! Egyik finom pamutból van, másik puha flanellből. És jó hosszúak, igazi tunikák, elirigyeltem és fogok magamnak is varrni. Az ujját és nyakát most nem gumival húztam be, hanem beráncoltam és egy pánttal beszegtem.

Persze az arcát nem engedi megmutatni, védi a jogait...

Sári volt fejlesztőpedagógusnál, akivel majdnem összevesztem... na nem szakmai kérdésen, hanem Sári elköhintette magát, mire a hölgy(más kifejezés nem is illik rá) egy métert hátrahúzódott:
– Anyuka, beteg a kislány?
– Nem, tudtommal nem.
– De köhööööög...!
Ezután a szobájában is köhögött egyet, mire elkezdett kiselőadást tartani arról, hogy ha ő megbetegszik, megáll az élet a nevelési tanácsadóban. Amit elhiszek, de Sári nem beteg. Most hoztam az oviból, reggel még semmi baja nem volt.
– Hát ez így nem lesz jó...
Belekötött a Samuba is, aki persze délutáni alvása helyett volt kénytelen velem jönni, nyűgösen próbálta feltalálni magát, én felajánlottam, hogy kimegyek vele, de nem, ne menjek, kellek még adatokat szolgáltatni. Közben már harmadjára húzódott hátra a valószínűleg tbc-s, madár- és sertésinfluenzás, kolerás és leprás gyerekemtől, és amikor negyedjére kérdezte meg, hány testvére van Sárának, akkor elszakadt a cérna.
– Már háromszor mondtam, hogy három testvére van, de nehéz lehet úgy figyelni, ha folyton azt számolgatja, hányat köhög a Sári. Mondtam, hogy nem beteg, de ha ennyire aggódik(már a teleírt naptárját is mutatta, hányan jönnek hozzá), hazamegyünk és kérünk új időpontot. Gyere, Sári, menjünk!
Hát ez teljesen kiakasztotta, gyorsan kikérdezettt, aztán kiküldött, mindezt olyan mézesmázasan, hogy majd' elhánytam magam...

Mindegy, a vége az lett, hogy Sárinak fejlesztésre kell járnia, a megkésett beszédfejlődése miatt nehezen érti a feladatokat, nehezen jegyez meg sorrendeket, stb... Logopédiára is járni fogunk, és pofátlanul elmeséltem neki Samut is, ő pedig szíves-örömest fel is hívott nekem egy logopédust, akihez beajánlott minket...! Ja, azt elfelejtettem, hogy a szobából ÖLBEN hozta ki a minden bizonnyal világjárványt kirobbantó haldokló kislányomat és teljesen elolvadva mutatta be a fejlesztőped-nak, aki foglalkozni fog vele(aki mellesleg úgy néz ki és úgy mosolyog, mint Audrey Toutou, tündéri!). Nem normális, mondhatnám, paranormális nő... Gyanítom, vásárolni sem jár, annyira retteg a baciktól és vírusoktól... De akkor miért nem szed valamit? vagy miért dolgozik ennyi gyerek között?! Búcsúzóul ezt mondta még:
– Anyuka, ebből biztosan lesz valami, este itasson vele meleg teát és adjon neki egy Algopyrint, attól jobban lesz!
Algopyrint?! Ez tutira nem ismeri a gyerekeket...

Mindenesetre a fél életemet a várószobákban fogom tölteni, így "áttérek" a hímzésre vagy horgolásra vagy kötésre... Egy csomó megrendelést már le is mondtam, nem lesz időm varrni...:((

Hát így jártam... és mintha nem lenne ez elég, Hannát szexuálisan zaklatja egy ötödikes gyerek, elegem van!!! Hova tart ez a világ?!

Na mostmár egy kis képet adtam arról, mi bajom is van mostanában...

De azt el kell mondjam, hogy még előző vasárnap találkoztam Csipianyuval és édeskedves családjával, a Barátság-takaró első csatlakoztatása megtörtént, és nagyon büszkén jelentem, hogy azóta Ili továbbküldte Szunyónak is! Haladunk... bár jó lenne tudni, azóta mi a helyzet. Lányok, írjatok!

2009. szeptember 22., kedd

Semmi...


... nem megy... a cérnák tekerednek, kiesnek a kezemből és elgurulnak... a gép nem úgy varr, ahogy én akarom... az anyagok nem tetszenek... az ujjaim jéghidegek... tele vagyok ötlettel és nem működik a kezem... még netezni sincs kedvem... pedig annyi mindent kéne csinálnom!

2009. szeptember 19., szombat

Barátság-takaró

Mivel Colette engem jelölt ki a II. csoport felelősének, és én soha nem töltöttem be komoly szervező szerepet eddigi életemben, komolyra vettem a figurát, kezembe vettem a dolgokat és a tettek mezejére léptem. A cél: minél hamarabb összehozni ezt a takarót!

A csoport tagjai:

1. Kiseri
2. Csipcsilla
3. Ili
4. Szunyó
5. Rózsaszín pöttyök
6-7. Hera
8-9. Naturita

A csoportból hárman lakunk közelebb egymáshoz, a többiek majd valószínűleg csak postán tudják továbbítani a blokkokat.

Ilivel és Csipcsillával úgy beszéltük meg, hogy együtt varrjuk össze a blokkjainkat, legalább találkozunk és csacsoghatunk. De bárkit, akinek kedve van meglesni minket, szívesen látunk!
Holnap, azaz 20-án vasárnap 18h-kor Kecskeméten, a Városháza előtti Kossuth-szobornál találkozunk, aztán megszállunk egy kávézót és dolgozunk!

A fenti kép alapján senki nem ismerne rám... itt egy másik:

2009. szeptember 17., csütörtök

Vegyesvágott

Jakab jól kezdi a tanévet...:)


Ma megérkezett a hőn áhított vágólapom! nem is akármilyen: japán csoda, amin nem látszanak a vágásnyomok, öngyógyító a felülete! Nahát, miket találnak ki? vagy csak én nem hallottam még ilyet...


Az ára is nagyon kedvező, itt nézzetek körül! Valakinek a hozzzászólásában olvastam valakinek a blogján... szóval már nem tudom, ki ajánlotta, de nagyon köszönöm!!!

És mi az, aminek egy gyerek nagyon tud örülni???
Hát persze, hogy a csomagolás!


Elkészült egy újabb befejezetlen mű, ez is rég várta már, hogy összeállítsam, annyira, hogy egy hétig nem is találtam sehol... valami rendszert kéne kitalálnom a félbehagyott dolgaim tárolására. Vagy nem félbehagyni...


A Meskán megvásárolható!

2009. szeptember 15., kedd

Varrhattam

Nnnnna, tegnap végre leülhettem a géphez és varrtam. Befejeztem két kiszabott táskát, egy maradékos-rózsásat:


...és egy madarasat, ami nagyon rég várt rám, még valamikor ezen mutattam be a zippzárbevarrást, aztán úgymaradt szegénykém. De most kedvet kaptam megint pipiket és gyöngyöket varrni, azt hiszem, fogok még ilyet varrni az ősszel:

És újítottam kicsit: a rózsás pántja fakarikákkal állítható, mindkettőben van karabíner (mit össze nem kerestem és közben az orrom előtt, a legközelebbi boltban volt!), és a madarashoz ajándékba jár egy zippes tartó, amit a karabínerrel rögzíteni is lehet. Az ötlet nem saját, egyszer kaptam egy ilyen táskát...

A Meskán megvásárolhatók! Illetve a madárkás már el is kelt...:)

Segítséééég!

Segítsetek! Március óta várom az adószámom... ma végre megérkezett! De: melyik a számom? az a hosszú?
És milyen számlatömböt vegyek? és hogyan töltsem ki?
És akkor mától saját névre kérjek számlát, ha veszek valamit?
Valaki segítsen! Köszi!

Mammka sos-tanácsára gyorsan levettem a képet... Köszi, Mammka, eszembe se jutott ilyen...!

2009. szeptember 13., vasárnap

Az férfiak viselt dolgairul


Fércjutka dobott nekem egy labdát, miszerint írjak a férjem tipikus férfi-dolgairól... Ez nagyon nehéz, mert az én férjem egyáltalán nem egy tipikus férfi-típus: nem szerel, nem horgászik, utálja a focit, szívesen végez (helyettem) házimunkát, pelenkáz, éjszaka inni ad mindenkinek, és még sorolhatnám... de csak azért nem teszem, hogy ne irigykedjetek, az nem szép, meg nehogy szemet vessetek rá...

Neki inkább tipikus "radicsjánosos" dolgok jutottak, akik ismerik, értik ezt... mármint amiről beszélek, de hogy miért jutottak neki ilyenek, azt senki nem érti. Fura figura. Vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják őt. Én az előbbibe tartozom. Segít ezen egy rózsaszín szemüveg is, még szerencse, hogy jól áll, mert nem tudom levenni.


Persze, vannak kissé idegesítő dolgai is, de ezek eltörpülnek és semmivé válnak a sok kedves vonás mellett... kit érdekel néhány zokni a lakás több pontján, amikor a mosogatógépet bepakolja és lemossa a tűzhelyet?! Miért zavarjon, hogy elalszik beszélgetés közben, ha éjjel elsőként reagál a gyereksírásra, pisiltet és inni ad?!

Igazából nagyon el vagyok én kényeztetve... már-már lustulok, annyi mindent segít. Nélküle varrni sem tudnék, nemcsak bíztat és dícsér, de képes helyet csinálni az ÉN rumlimban, hogy leülhessek a varrógép elé. Szorgalmasan fordítgatja ki az idióta figuráimat, csak hogy gyorsabban haladjak, zippzárt bont és gombot vadász, feltúr és hajtogat, vasal és gumit fűz... Szóval igazi segítség.


Azért nem olyan könnyű ám vele, mielőtt csorgatnátok a nyálatok, de ezt úgyse fogom részletezni, hihihi!

De egy vicceset le kell írnom, a családi krónikában könnyekkel jegyzik ezt a történetet... sírtunk a röhögéstől...
Január elsején történt, egy hosszú éjszaka után, amit unokanővéremékkel töltöttünk szánkózással, közös játékokkal a gyerekekkel és sok vihogással. Reggel mindenki a maga módján próbált felébredni, én a reggelit készítettem a 6 gyereknek, forrt a teavíz, kenyeret szeltem, terítettem. János segíteni akart, de annyira pici konyhánk van, hogy inkább útban van, aki segédkezne. Jánosom diszkréten be is húzódott a tűzhely és a hűtőgép közötti 30 cmes likba, háttal a lobogó tűznek.... én meg morogva kitessékeltem onnan... amikor látom, hogy lángol a hátán a pizsama! Alig tudtam megszólalni, és azt se tudtam, mihez nyúljak... a kannában forró víz... nem jó.... konyharuhát sehol nem láttam... a pult alján függöny takarja a "kamrapolcot", azt akartam ráteríteni, de ő továbblépett és én nagy svunggal suhintottam egyet, amitől még jobban belobbant a háta! De megszólalni nem tudtam... és gondolkodni se... János üvöltésére Misi pattant ki az ágyból, ami a nappaliban volt kinyitva, kezében paplan és zutty! neki sikerült János hátára dobni... De közben János már huzigálta lefelé illetve felfelé a pizsamafelsőt, ami a haját is kicsit meggyújtotta... Én meg... hát vihogtam az egészen! Olyan volt, mint egy börleszk, levegőt se kaptam és megszólalni se tudtam, amikor Móni a fürdőből kilépve megkérdezte, miről maradt le... nagyon sokáig vihogásban törtem ki, ha szegény uramra néztem, ő meg csak szidott, hogy nem segítettem rajta, hiába magyaráztam, hogy se víz, se rongy nem volt kéznél, ő meg pont arréblépett, mikor tettem volna valamit... És a kockás pizsamáját siratta a leginkább...
Anyukám sem bírta abbahagyni a nevetést, mikor meghallotta a sztorit (volt kire ütnöm...). Aztán éjjel, amikor apukám hazatért a munkából, el akarta mesélni neki, de csak odáig jutott, hogy kigyulladt a János... és vihogott.... apukám meg elszörnyülködve csóválta a fejét, mi olyan vicces ezen?! szegény, és nem lett baja? anyu meg csak vihogott, apu meg csak szörnyülködött... ezen még jobban vihogott...
De korántsem volt vége. Valamelyik gyerek apját lerajzolva lángolóhátú hősként ábrázolta... János pedig pár hónap után munkát keresve tűzoltó szeretett volna lenni...

A labdát továbbdobom Szarvasmicinek, rég hallottunk már Élete Páljáról!

Sárga rózsa

Íme az eredeti... Ha éreznétek az illatát...! De sajnos megy tönkre ez a kis rózsatő is, nem tudom, mi baja van... évről-évre így járok a rózsákkal, pedig nagyon szeretnék egy dúsan virágzó, illatozó bokrot! Mindig kis csenevészke marad, most meg foltosodik a levele...:((

De a horgolt rózsácskáim szépen virulnak! Szera keresett mintát kis rózsabimbóhoz, kapott is, én meg még kerestem, aztán átdolgoztam. Ez az eredeti minta alapján készült, nagy és duci, és fölösleges mintákkal van tele. És nem is bimbó...


Ez lett az átdolgozott verzió:

Apró, szépen egymásrabújnak a szirmok, pont olyan kis cuki, mint gondoltam.

Egy ilyen kis sziromsorból lehet alakítani, nagyon egyszerű!


Nem vagyok egy horgolómester, de szívesen megosztom veletek:
– készíts egy láncsort, hárommal osztható szemből álljon (min. 18 legyen, de fonaltól is függ, hány szirom mutat jól)
– a második sor: › visszafelé a második szembe ölts kilenc egyráhajtásos pálcát
› két láncszem
› egy szem kimarad és a következőbe ölts le hamispálcával vagy kúszószemmel
› két láncszem
› egy szem kimarad és a következőbe újra kilenc egyráhajtásos pálca jön
Ezt ismételd a sor végéig, majd dolgozd el és kész a sziromsor. Öltögesd össze, hogy kialakítsd a bimbócskát.
Levélkét is horgolhatsz hozzá, egy öt láncszemből álló körbe ölts rövidpálcát, aztán egyráhajtásost, kétráhajtásost, 2x háromráhajtásost, majd kétráhajtásost, egyráhajtásost(itt már látni is fogod a szirom alakját körvonalazódni...), rövidpálcát, és öltsd körbe rövidpálcával. A csúcson lehet egy kis pikó, hogy hegyesebb legyen a levélke ( 3 láncszem és visszaöltesz a kezdőszembe).


Aztán ráöltöd a kis rózsabimbót és kész!
Nálunk betegvidító hajgumi készült belőle, Sára kedvence a sárga... Ám este ollóval tudtam eltávolítani hajából a hajgumit. Így maradunk a csattnál.

2009. szeptember 11., péntek

Sertésinfluenza

Sára tegnap óta 39 fokos lázzal fekszik. Néha ébren van, néha csak azt hiszem, olyankor érdekes dolgokat mond, persze sírva: "Kérek inni! Delfint!" "Engem apa kihagyott..."

Tegnap, amint belázasodott, rohantam Oscillococcinumért, és vettem a nagyoknak kézfertőtlenítőt. Ugyanis eléggé félünk ettől a spanyolnáthára hajazó világjárványtól, ami persze még mindig nem veszélyes senki szerint... ja, ezért készülnek bezárni iskolákat Európaszerte. Csak kis hazánkban mosolyognak titokzatosan és hallgatnak el mindent módszeresen. A gugliba beütve kicsit sem gyanús, hogy magyar nyelven május-júniusi cikkeket találsz a sertésinfluenzáról, a Wikipédián rajta sem vagyunk a megbetegedések térképén.

Ám egyre több blogon olvasok hajmeresztő dolgokat róla... Kinek jó ez, hogy ennyire lekicsinylik a jelentőségét?

Az iskolába ma bősz anyatigrisként készültem berontani, de hát lázas a kicsi... Szóval tegnap még el is káromkodtam magam, amikor megkérdeztem a gyerekeket, emlékeznek-e a tanárok tájékoztatójára a kézmosásról, stb? csak néztek rám... nem is volt ilyenről szó. Sertésinfluenza? nem, nem beszéltak róla. Akkor csak azt nem értem, miért adták elő NEKÜNK, SZÜLŐKNEK a szülőin, hogy hányszor figyelmeztetik a gyerekeket, meg hogy mennyit beszéltek róla, stb... zsepibe tüsszentés, kézmosás, stb, stb...

Következő kérdésem: van-e szappan a mosdókban? mert ezt is előadták ám, mennyire felszerelték az iskolát... Persze, hogy nincs, az ebédlőnél sem! csak a saját termekben a saját kézmosónál, ami eddig is, de könyörgöm: a fél iskola másik épületből jön át ebédelni, hoszú utcákon tekeregve, kutyákat simizve, cipőt kötnek útközben, kézenfogva, stb...

Lépnem kellett, vettem egy HiGeen nevű kézfertőtlenítőt, kb. 450 ft, víz nélkül használható zseléállagú alkohol. Ezt mindig maguknál hordják, lelkükrekötöttem, hogy ha nincs mód szappant használni, ezzel fertőtlenítsék a kezüket. Hanna komplett egészségügyi felszereléssel jár: övtáska, benne egy halom zsepi, fertőtlenítő, orrspray az allergiájára. Legfeljebb újabb dolog miatt néznek minket hülyének...

Barátnőm javaslatára pedig heti egy tubuska Oscillococcinum mindenkinek. Egy vagyon, de jobb, mint a végtagfájdalmak és láz...

Sárit ma elvittem a doktornőnkhöz, torokgyulladás, de amit az influenzáról mondott...! Újabb szépítés és takargatás... szerinte ez csak jön és végigmegy, kiheveri mindenki könnyedén. Persze, főleg a gyerekek, nem? Ráadásul ez a H1N1 pont a jó állapotban levő, életerős emberekre veszélyes... "De hát azok meg kiheverik!" – volt a válasz... Szóval nem nyugodtam meg, Sári összes tünete simán ráillik egy influenzára, és mellékesen jegyzem meg: nem folyik sárgás-zöldes takony az orrából, mint mandulagyulladáskor szokott... és folyamatosan lázas, felváltva kell adnom a két különböző hatóanyagú lázcsillapítót, mert nincs olyan, hogy nem lázas.

Hát én adom az Oscillococcinumot és a C vitamint, ölelgetem a kis izzadt testét, mesélek és itatom... és reménykedem, hogy nem hoznak haza a nagyok valami újabbat, ami ráfertőz és még rosszabb lesz...

Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Csak én fújom fel? De akkor miért hoznak óvintézkedéseket Romániában, Olaszországban, nálunk meg csak sunnyognak?

2009. szeptember 10., csütörtök


Maimoninál olvastam egy kedveset, nagyon szeretem az idős embereket. Gyülekezetünkben van egy néni, akit össszejövetel után hazafuvarozok, ha tudok. Vasárnap ezt mondta:
– Olyan rossz ilyen öregnek lenni, három dolog is van, ami zavar: nem látok jól, nem hallok, és... és... mi is a harmadik? ja, hogy mindent elfelejtek!
Hát képzelhetitek, hogy nevettem!
– Hát Irma néni, ez olyan volt, mint egy vicc!
Persze ő is kacarászott...

2009. szeptember 9., szerda

Még mindig röviden

Egy babakocsi várja, hogy valaki szépen rendbehozza és aztán másvalaki játsszon vele... Részletek itt! Bevallom, Lidércke, a te ügyes férjedre gondoltam és cseperedő Micidre...:) de persze bárki viheti!

Egyik este ilyen szépet láttam az ajtónkban:


Egy készülő takaróhoz festettem ma kék eget:

Nagyon tetszik! annyira várom, hogy dolgozhassak végre vele!


2009. szeptember 8., kedd

Csak címszavakban


Ma egy fodrásztanuló rajtam gyakorolt... minek következtében egyenes hajam lett. Hát rájöttem, hogy szeretem a göndör hajam...(Sári az oviban:"Anya, ez tényleg te vagy???")

Egy sunnyogófejű kutya...

És délutáni sárkányeregetés.


Samu csokra nekem...

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...